Хасково

Свиленград с доброволчески отряд за защита при бедствия и аварии

ДоброволцитеСвиленград е сред първите общини в страната със сформиран и обучен  доброволчески отряд за защита на населението при бедствия и аварии. В доброволното формирование  влизат 23 мъже и една жена. На тържествена церемония днес всеки от тях получи доброволческа карта и документ за преминато първоначално обучение.

Доброволците бяха поздравени от началника на Областната противоропажран служба комисар Николай Вълчев и ръководителят на свиленградската пожарна комисар Валентин Ангелов.    

Доброволците от граничния град са преминали курса заедно с 15 души от  община Любимец. Обученията са били провеждани от огнеборци и служители на БЧК на територията на Свиленград. Курсът е преминал през три  модула – пожарно-аварийна безопасност, действия при бедствия и аварии и оказване на долекарска помощ.

Така реално успешно завършилите доброволци ще участват в спасителни операции, ограничаване и ликвидиране на пожари, извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи, оказване на първа долекарска помощ на пострадали. Доброволците ще бъдат оборудвани с облекла и съоръжения за работа.

Доброволчески отряди ще бъдат обучени и сформирани в общините Тополовград и Ивайловград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button