Хасково

Случай на вирусен менингоенцефалит в детска градина паникьоса родители

Инфекциозно отделениеСлучай на заболяло от вирусен менингоенцефалит  4-годишно дете от детска градина №16 в хасковския кв. Куба паникьоса родители. Разтревожени за децата си те позвъниха на редакционните телефони на Haskovo.info, тъй като „никой не им давал информация, а до тях достигали стряскащи слухове“.

„За една шарка поставят градината под карантина, а такова сериозно заболяване се пази в тайна„, коментираха притеснени родители.

Проверка на Haskovo.info установи, че в края на миналата седмицата 4-годишното момиченце е прието в Инфекциозното отделение на МАБЛ – Хасково с диагноза вирусна инфекция на централната нервна система. След направени изследвания инфекционистите са установили, че се касае за вирусен менингоенцефалит, съобщи за Haskovo.info заместник – директорът на областната болница д-р Мариан Запрянов.

Направена е консултация със специалист от УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и по негова препоръка вчера детето е било транспортирано в града под тепетата, уточни д-р Запрянов. „Момиченцето беше в добро състояние и на този етап няма опасност за живота му„, коментира медикът.

От детската градина обявиха, че официално нямат становище по случая от Регионалната здравна инспекция и не могат да дават изявления. Знаят, че детето е болно, но за това са уведомени от семейството и диагнозата, с която разполагат е възпаление на централната нервна система. 

При тази диагноза не се вземат противоепидемични мерки и не е необходимо да се правят изследвания за наличие на вирусна инфекция на контактните с детето, коментираха от Регионалната здравна инспекция. От там допълниха, че родителите на децата от детската градина могат да бъдат спокойни, тъй като в конкретния случай не се изисква вземането на  допълнителни мерки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button