Хасково

Рени фон Бехтолсхайм: Да даряваш е заразно

ДарениетоЗа пореден път хасковлийката баронеса Рени фон Бехтолсхайм направи дарение на Дома за стари хора на Кенана и Дома за деца „Асен Златаров“ в Хасково.

„Преди 6 години започнах да се занимавам с дарения случайно“, разказа Рени фон  Бехтолсхайм. Попитали я дали може да транспортира до България една пратка от 40 тона. Тогава получила подкрепа от  Малтийския рицарски орден – организация, отговаряща за разпределение на помощи и вече шеста година радва с добрината си малки и големи в цяла България.

ДарениетоЧовек става зависим. Даже и да искам да се откажа, не мога. Като дойде време за дарение и започва да ме човърка него отвътре“, каза хасковлийката. Тя живее вече повече от 30 години в Германия. Омъжена е за немски барон.

По традиция два пъти в годината Рени фон Бехтолсхайм посещава родината си и носи храни, дрехи, памперси и мебели до домове в Хасково, Свиленград, Димитровград, Стара Згора, Пловдив, София, Сапарева баня.

Днес баронесата зарадва децата от хасковския дом „Асен Златаров“ с стотици десертни кремчета, над 50 кашона дрехи, колела, джаги, фотьойли и играчки. Преди това тировете на Малтийския орден са посетили Дома за стари хора на Кенана, където са оставили кремчета, дрехи, памперси и мебели.  За Коледа баронесата обеща отново да дойде в България с подаръци и хранителни продукти.

Дарението Дарението
Дарението Дарението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button