Регион

Агенция по бежанците: Сирийците в Пъстрогор не са бити

Протестът в Пъстрогор, архивМерки за нормализиране на ситуацията в Транзитен център Пъстрогор край Свиленград е набелязала Агенцията за бежанците след проверка по жалба на сирийски граждани.

Haskovo.info припомня, че преди десетина дни бежанци от центъра излязоха на протест. Те твърдяха, че срещу тях е упражнено насилие. След подадените жалби проверката не е установила това.

Резултатите сочат, че проблемите идват от неразбиране от двете страни заради езиковата бариера. Комисията е изслушала както чужденците, участвали в инцидента, така и непреки очевидци, прегледани са записите от видеокамерите. В разговор част от чужденците са се разграничили от действията на участващите в протеста и изявленията им в медиите.

От агенцията планират да назначат повече преводачи, да търсят алтернативно настаняване, защото центърът е препълнен, както и да увеличат броя на служителите, за да по-бързо разглеждане на молбите за статут на бежанците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button