Хасково

580 безработни са постъпили на работа през юни

Соня Стайкова, архивС 358 е намалял броят на безработните в края на юни, информира Соня Стайкова, началник отдел в Регионалната служба по заетостта. 12,2% е нивото на безработицата в Хасковска област. На двата полюса са Хасково /9,8%/ и Симеоновград /24,5%/.

Сред регистрираните в бюрата по труда преобладават, както и досега, жените и хората над 50 годишна възраст. Всеки пети от търсещите работно място е на възраст до 29 години. Една трета от чакащите са без работа повече от 1 година. 10% са висшисти, а хората с основно и по-ниско образование – 49%.

Тревожно звучи фактът, че повече от половината нямат професия.

През изтеклия месец на работа са постъпили 580 души, 381 от които чрез посредничеството на бюрата по труда. 159 от тях са специалисти, а 244- без квалификация. Младите хора, които са имали шанса да започнат работа, са 121. 333 от заявените 546 работни места са по програми за заетост и обучение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
никито саму,нджиев
никито саму,нджиев
26.07.2013 8:24 8:24

тая кака не ели пенсивонерка какво ми е навирате суратя

Back to top button