Хасково

Пенсионерка пострада при пожар, 120 дка лозя изгоряха през уикенда

Пожар, илюстрация82-годишна хасковлийка е с изгаряния по ръцете и лицето след пожар. Инцидентът е станал в неделя около 18:20 часа. Жената приготвяла вечеря на газов котлон. Заради техническа неправилност обаче газовата бутилка се възпламенила. До идването на пожарникарите домакинята направила опит да изгаси огъня, но пострадала. Бързата намеса на огнеборците предотвратила разрастването на пожара. При инцидента е унищожена само газовата бутилка.

Над 120 дка лозови масиви са изгорели при други три пожара в региона, съобщават от Областната противопожарна служба.

Първият инцидент е регистриран в събота следобед. Около 17:30 часа е подаден сигнал за горящо изоставено лозе в село Царева поляна. Заради небрежност са унищожени 20 дка посеви.
В неделя сутринта се е подпалил лозов масив и стърнище край Хасково на главния път за Турция. Огънят е лумнал заради неизправност в електропроводим стълб. Унищожени са 100 дка лозов масив и 50 дка окосен фураж.

Още 1 дка лозе е изпепелено при пожар в местността „Южните лозя“ край Хасково. Причината за инцидента е небрежност, допълват от пожарната.

През почивните дни са регистрирани и два случая на запалени автомобили. Първият е станал на бул. „Съединение“ в Хасково. Заради техническа неизправност е изгорял част от двигателя на Фолксваген Голф. Вторият пожар е станал на главен път Е80 край Харманли. Късо съединение е подпалило лек автомобил Мерцедес. Изгоряла е ел. инсталацията на колата.

Късно снощи е лумнал огън в стърнище в село Тънково. Заради небрежност при боравене с открит огън са изпепелени 250 дка окосен фураж.

През уикенда са регистрирани още 27 пожара предимно в сухи треви и стърнища, които са завършили без материални загуби.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button