Хасково

Били Хлапето и рок динозаври за Дните на Хасково през септември

ХасковоНай-доброто от българската музика през последните 30 години и новата рап вълна в страната ще се слеят в едно за Дните на Хасково пред септември, научи Haskovo.info.

Областният град ще събере на едно място звездите на новата българска музика и представители на поп и рок музиката от последните десетилетия. Очаква се в Хасково да пеят Били Хлапето и Михаела Филева, както и новосформираната група „Фондация“. Нейните членове Кирил Маричков (Щурците), Иван Лечев (ФСБ), Дони, Славчо Николов (Б.Т.Р.) и Венко Поромански (ТЕ) ще забият навръх 8 септември. Те ще се постараят да вдигнат публиката на крака с най – емблематичните парчета на Дони и Момчил, ФСБ, група Те, БТР и Щурците, но с нов аранжимент.

За разлика от други години, когато празничните дни бяха поне 6, тази година те ще са 4 – от 5 до 8 септември. За сметка на това ще бъдат наситени с много и разнообразни прояви.

В сутрешните часове ще са събитията за деца. Вечерните концерти ще са едновременно на площадка Спартак и сцената на пл. Свобода. Освен местните състави, читалище „Заря“ отново ще е домакин на едно от изкуствата, което миналата година се радваше на голям интерес – операта. Този път в Хасково ще гостува Държавна опера – Пловдив.

Поканени да присъстват на събитието са и делегации от всички побратимени на Хасково градове. Традиционно по време на празниците ще бъде връчено и званието „Почетен гражданин“. Тази година негови носители ще са дългогодишният директор на Дома за деца „Надежда“ Стефка Шопова и основателят и първи директор на Природо-математическата гимназия в Хасково Дойчо Кръстев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button