Хасково

Температурата стигна 35,2 градуса, спряха тежкотоварните камиони

Камиони, илюстрация35,2 градуса е най-високата температура, измерена до 15:00 часа в Хасково днес. Дали ще бъде подобрен рекорда от 1985 година – 37,6 градуса ще стане ясно до часове, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория.

Нивото на живака обаче стана причина за въвеждането на временна забрана за движение на тежкотоварните автомобили над 20 тона на територията на областта.

От 14:30 часа до 21:00 часа камионите ще се отбиват на паркингите 5-ти километър, Ходжева чешма, Щъркелите и на отбивката от Харманли за Симеоновград.

Целта е тежкотоварните коли да изчакат понижаването на температурите извън пътното платно, за да не пречат на движението и да не повреждат асфалтовата настилка.

Забраната не важи за тировете, които превозват бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button