Хасково

Млади етнографи на творчески лагер в Кранево

Гигантската сурачка, изработена от школата по етнография7 младежи от школата по етнография в Младежкия център в Хасково заминават утре на творчески лагер в Кранево. Той е част от програмата за творчески ваканции на Националния дворец на децата в София и се финансира от Министерството на образованието.

В продължение на 10 дни възпитаниците на Нели Арнаудова ще общуват със свои връстници от цялата страна, които ще имат занимания по фолклор ,танцово изкуство, гражданско образование, спорт, наука и техника, литературно творчество, рисуване.

Хасковските представители, които са ученици в 7 и 10 клас, предварително са подготвили макет на голямо пано. В Кранево то ще бъде запълнено с изработени от деца маски, кукли, накити, изделия от глина, метла и царевична шума, и други произведения на приложното изкуство.

Учениците са заслужили 10-дневния безплатен престой в крайморския курорт с отличното си представяне на национални конкурси по история и етнография през изминалата учебна година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button