Регион

Туристи топят крака в Баните, гледат влечуги и земноводни

Обществената баня в Минерални баниОбщина Минерални бани е на път да реализира поредните си идеи за превръщане на  курортното селище в привлекателно за туристите място. Кметството е запланувало да реализира в най-скоро време два свои проекта – „Чифте баня“ и терариум.

„Чифте банята“ ще бъде реплика към старата баня, която е била разрушена преди години при направата на асфалтовия път, съобщават от администрацията. Според поверията, който си натопи краката във водата ще бъде вечно здрав. Затова водният атракцион ще предоставя точно тази възможност на туристите – да седнат и си потопят краката във водата.

„Чифте баня“ ще бъде снабдена с две  огромни батерии, които ще дадат възможност туристите сами да пускат водата със светлина или звук като по този начин ще се получи едно светлинно шоу, смятат от кметството.

Другият проект, който също ще бъде реализиран в Минерални бани, е изграждането на терариум. Входът му ще е откъм минералния извор. Той ще представлява едноетажна сграда с обходен коридор, по стените на който ще са разположени терариумът и клетките с влечуги и земноводни. Ще има възможност туристите да се качват на покрива на сградата. Той ще бъде изграден със стъклени подови конструкции, така че да има видимост навътре като атракция.

Интересното е, че това ще бъде първата самостоятелна сграда, изградена специално за тази дейност в България, хвалят се от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button