Хасково

Агенция по храните учи турския бизнес на внос и износ

СрещатаЕксперти от Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково ще се включат в проект за повишаване на търговските взаимоотношения между България и Турция. Местните специалисти от Агенцията по храните ще разясняват на  бизнесмени от южната ни съседка изисквания за внос и износ – спецификата на европейското законодателство, ветеринарните сертификати, сроковете за уведомление, които трябва да се спазват преди физически стоката да е пристигнала на българо-турската граница, граничния контрол, осъществяван от българска страна, обясни директорът на ОДБХ – Хасково д-р Мариана Шумова.

Работните срещи с турските бизнесмени ще се осъществят в рамките на проект, който се реализира съвместно от сдружение Евроинтегра”, Търговската камара в Одрин и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Кешан.

Срещата

д-р Мариана Шумова

Както Haskovo.info вече писа в рамките на проекта в Одрин вече работи Бизнес център, който осъществява връзка между производители и търговци на храни и вино от България и Турция. Двама експерти – юрист и адвокат от България и Турция в продължение на шест месеца ще предоставят безплатни консултации относно административните изисквания и процедури, свързани с вноса и износа между двете държави.

Предвидено е през есента да се проведат два Фестивала на храните и виното в Хасково и Одрин. По време на събитията представителите на българската и турска промишленост ще имат възможността да презентират своята продукция, както и да обменят опит и добри практики по между си. Производители и търговци ще бъдат запознати подробно с наредбите и изискванията на Европейския съюз и ще посетят на място 6 български производители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button