Хасково

Смениха ликвидатора на стоковия пазар в Хасково

Сесия, илюстрацияД-р Кирилка Чолакова е новият ликвидатор на „Общински стоков пазар“ ЕООД, реши днес Общински съвет – Хасково. Съветниците освободиха и досегашния ликвидатор Митко Рудев.

Предложението за рокадата беше на председателя на местния парламент Иван Иванов, а мотивите – че Рудев не е свършил нищо докато е бил на поста. Процедурата по ликвидация на пазара е открита от 1 юли миналата година със срок 8 месеца и съгласно Търговския закон към заявлението за вписване на ликвидацията в Агенцията по вписванията е необходимо да се приложи удостоверение от НАП. Това обаче така и не е станало. Месечната заплата на новата ликвидаторка ще е 500 лв., а срокът за ликвидация е удължен до 30 април 2014 г.

Общинският съвет прие всички 16 докладни в дневния ред. Сред тях бе и увеличението на числеността на „Общинска данъчна дирекция“ с трима служители. Причината е, че работата се е увеличила, а от есента предстоят проверки по кварталите на Хасково.

За срок от 5 г. пък бе отдадено под наем помещение на третия етаж на КДК за нуждите на танцов спортен клуб „Тангра“.

В края на сесията съветникът от ГЕРБ Сена Радева направи устно питане към кмета Георги Иванов. Тя поиска за следващо заседание да бъде изготвен отчет за събраните суми от местни данъци и такси и приходите от земеделски земи от кметствата в общината и каква част от тях са останали в съответните кметства. Отчетът трябва да е за 2012 г. и за първите 6 месеца на 2013-а.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button