Хасково

Харманлийка с 590 лв. сметка за разговори с Алжир жали в КРС

Йорданка Петрова подаде жалба до КРСЙорданка Петрова от Харманли е получила сметка за мобилен телефон от 590 лв. за месец юни. Жената е крайно изненадана от солената сума при положение, че има лимит от 50 лв. Още по-притеснителното е, че тя не е поучила задължителния в такива случаи есемес, че е достигнала 90% от лимита си.

„От разпечатката видях, че в един ден, без да зная, от моя номер са проведени три разговора с номер в Алжир. Няма да платя високата сметка, защото аз не съм провела тези разговори, а и не съм давала телефона си на друг човек“, сподели пред Haskovo.info Петрова. Днес тя внесе жалба срещу мобилния си оператор до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), която днес проведе приемна за потребители от Хасково в сградата на областна администрация.

Старши експертът в дирекция „Координация и планиране“ в КРС Веселин Ковачев прие жалбата на Петрова и заяви, че по нея ще бъде извършена проверка. Той уточни, че мобилните оператори са длъжни да известяват своите абонати при достигане на 90% от кредитния лимит на сметката. Това е нарушение на общите условия по договора и за него не може да бъде наложена санкция от комисията, но би послужило като аргумент в едно предстоящо съдебно дело на Петрова срещу оператора.

Още две жалби бяха подадени от хасковлии в приемната на КРС. Първата се отнася за ползването на мобилен интернет. Клиентът е имал едногодишен договор с оператора си, по който си е плащал 9 месеца, след това заминал за чужбина и спрял да си внася месечните такси. При изтичането на договора от фирмата го прекратили като начислили и неустойки. Желанието на жалбоподателя било да си плати трите месечни такси от по 25 лв., без да плаща неустойките.

Другата жалба пък е от хасковлийка, която в продължение на повече от 2 г. плащала абонаментна такса от 4.50 лв. на месец за телефон, който вече бил изключен. Жената си искала парите обратно.

Според КРС при последните две жалби става въпрос за немарливост от страна на абонатите, които не са спазили условията по договорите си. Въпреки това от комисията ще внесат жалбите до мобилния оператор.

От комисията коментираха, че не са очаквали толкова слаба активност от хасковлии по време на приемната. До сега те са имали 26 такива в различни градове от страната, където подадените жалби са били десетки.

От началото на годината КРС е извършила 14 проверки по жалби на територията на област Хасково. Експертите от комисията препоръчаха клиентите на мобилните оператори да четат внимателно ситния шрифт към договорите си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Потърпевша
Потърпевша
02.08.2013 16:52 16:52

Не се учудвайте за нищо.Аз имах към М-тел стационарен телефон,който по-голямата част от договора не ползвах,но 2 години плащах такса 4.50 лв.Декември месец изтече договора,точно на датата платих отново таксата и познайте….януари получих писмо,че за същия месец дължа 4.50 лв.Отидох веднага, но все едно да спориш с радио -платих още 4.50лв и слава богу с това преключи.

vall
vall
02.08.2013 18:43 18:43

Няма жалби защото тази комисия никаква работа не върши и хората не и вярват.

К.Вълчев
К.Вълчев
02.08.2013 20:04 20:04

Авторът да си оправи правописа. Пише се немАрливост. Не е с Ъ.

Back to top button