Регион

Пожар разчисти поредното пасище в областта

Пожар, илюстрация50 дка пасища, 410 лесонепригодни площи и 140 дка стърнища са изгорели при пожар в харманлийското село Доситеево, съобщават от Областната противопожарна служба.

Огънят е лумнал в неделя около 15:30 часа. Три екипа огнеборци от Харманли, Симеоновград и Свиленград са се включили в гасенето на пламъците. Спасили са 1000 дка пасища.

Това е поредният случай в областта, в който неизвестни извършители опитват да разчистят пасищата по лесния начин, за да получат субсидии. От пожарната призовават гражданите да не палят огън на открито и предупреждават, че ако виновниците щстанат ясни ще бъдат строго санкционирани.

През уикенда са регистрирани още 19 пожара. 15 от тях са в сухи треви, стърнища и отпадъци.

Лек автомобил „Ауди“ е изгорял в Харманли заради късо съединение. Небрежност при боравене с откит огън е подпалила изоставена вила в местността „Каменец“ край Хасково. Три кошера с пчели са унищожени при пожар край село Капитан Андреево, допълват от пожарната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button