Регион

Новото кръгово в Димитровград мори „Пеньо Пенев“ с безводие

ПаркътОт близо месец в най-красивия димитровградски парк – „Пеньо Пенев“ няма питейна вода. Единствената чешмичка е спряна и гражданите, които се разхождат там няма къде да утолят жаждата си.

Според охраната на парка затапването на чешмата съвпада с пускането на напоителната система на градинките в новото кръгово движение, което се намира до входа на „Пеньо Пенев“.

Паркът„Всеки ден идват хора, семейства с децата си, които питат, къде могат да пият вода, а ние вдигаме рамене. Все по-малко хора вече идват тук заради безводието, защото в парковете „Марица“ и „Вапцаров“ има чешмички“, описа ситуацията охранителят Васил Василев. 

От пресслужбата на общината обясниха, че при изграждането на кръговото движение тръбата, захранваща чешмата е отрязана и е затапена. Сега на място е изпратен екип, който да прецени начините за нейното възстановяване.

ПаркътЗаради жегите пък в последните седмици две от езерцата в „Пеньо Пенев“ са нападнати от водорасли. Най-тежко е състоянието на най-високото езеро, откъдето тръгва водата към останалите. То не е зарибено, но за сметка на това в него вече са се заселили водни змии и жаби.

Според охраната водоемът има нужда от спешно почистване, защото в противен случай ще се превърне в блато. Следващите четири езерца са зарибени с шаран и каракуда, има и водни лилии. Последното от своеобразната система обаче също е нападнато от водорасли.

 

 Паркът  Паркът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button