Хасково

Безплатни консултации за кърменето в хасковското АГО?

ДискусиятаДва пъти в седмицата консултанти да предоставят безплатна информация за ползите от кърменето на родилките в хасковското АГО – около тази идея се обединиха група майки от Хасково. Това стана на организираната от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ в областния град дискусия по повод Световната седмица на кърменето.

Това заедно с традиционния ден на отворените врати всеки вторник следобед ще даде възможност на бъдещите майки да се почувстват по – уверени в себе си и да направят правилния избор за детето си.

„В днешно време жените вече избират не просто лекар, при който да родят. Те се интересуват  и от условията, които здравното заведение им предлага, като особено важно е бебето да е максимално близо до майката по време на престоя в болницата“, коментира консултантът по кърмене на НАПК за Хасково Силвия Терндафилова.

От името на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и Фондация „Нашите недоносени деца“ тя подари три постера на тема „кърмене“, които да се поставят на достъпни за майките места в хасковското АГО.

Общият брой на новородените бебета в областта от началото на година е 968. Над 500 от тях са проплакали в хасковското акушеро-гинекологично отделение.

Дискусията Дискусията
Дискусията Дискусията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
jaki
jaki
06.08.2013 17:50 17:50

Otvoreni vrati vseki vtornik li?
Pozvanete i shte ostanete uchudeni che v AGEO-to daje ne sa chuvali za takova neshto.
Interesno ky shte vodi lektsiite po karmeneto sestrite koito spyat na noshtna smyana i ostavyat v ustata na karmachetata palni shisheta s izkustveno mlyako podpreyani s partsali zashtoto iziskav sedyane za da nahranish karmatse…..moga da vazklikna pazi boje slyapo da progleda.
Haskovskoto AGEO shte vleze v norma kogato nachalnitsite se pointeresuvat kakvo stava po vreme na rabota….

Back to top button