Хасково

Манганът в Николово достигна 800 микрограма на литър, строят 3 обезманганителни станции

ВиК, илюстрацияВиК – Хасково изготвя проекти за изграждането на 3 обезманганителни станции в региона. Едната ще е за вододайна зона „Николово“ и ще струва 250 000 лв. Втората ще е за зона „Брягово“ и ще е на стойност 400 000 лв.. Най-скъпата ще е за Симеоновград. Тя ще излезе над 1 млн. лв, съобщи управителят на ВиК-Хасково инж. Петко Стойчев.

За целта ще се кандидатства по Оперативна програма „Питейна вода“, която стартира от 2014 г.

Проблемът с мангана във водата в областта съществува от години. Според последните изследвания в Николово стойностите на мангана във водата се движат между 600 и 800 микрограма на литър, в Симеоновград  между 400 и 500 микрограма на литър, а в Брягово – 250 микрограма на литър. 

Освен това от ВиК разработват и проект за подмяна на водопровода на 10 улици в Хасково, където тръбата е много стара. Става въпрос за улици в централната градска част. Необходимите средства са около 3 милиона лева. За тях също ще се кандидатства с проект за европейско финансиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button