Регион

И Свиленград със защитено жилище

Първа копкаПърва копка на защитено жилище бе направена днес в Свиленград, съобщават от кметството. Строителството се осъществява по проект, спечелен от администрацията на стойност 345 000 лева.

Очаква се строителството трябва да приключи до края на януари 2014 година.  Защитеното жилище ще бъде едноетажна монолитна сграда с площ 320 кв.м. То ще е изцяло обзаведено. Ще разполага с дневна част, спални, три санитарни помещения, кухня, трапезария и двор с цветна градина. Сградата ще бъде газифицирана, ще бъдат изградени ВиК и електроинсталации, система за отопление и вентилация. Цялото прилежащо пространство ще е достъпно за инвалиди.

В защитеното жилище ще бъдат подслонени 8 младежи на 18 години, които напускат домовете за деца, лишени от родителска грижа.  Те ще ползват услугата за 6 месеца, а при необходимост и до 1 година. През този период потребителите ще получават помощ от психолози и социални работници за придобиване на социални умения и справяне със предизвикателствата на самостоятелния живот.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button