Регион

Свиленградският музей с първо научно издание

СвиленградИзлезе от печат сборникът „Свиленград и регионът от древността до наши дни“. В него са публикувани докладите от състоялата се научна конференция на тема „Свиленград и околностите му в писмените извори от древността до новото време“, организирана със сътрудничеството на Института по балканистика с Център по тракология към БАН и общината.

Вярваме, че сме поставили само началото на една традиция, която ще направи възможно модерното преосмисляне на историята на Свиленград и ще хвърли нова светлина върху различни периоди от миналото на града и околностите му, казват съставителите на първото научно издание на общинския музей.

Интересни и непознати досега факти присъстват в разработките се проф. д-р на историческите науки Светлозар Елдъров, доц. д-р Йорданка Бибина, гл. ас. д-р Калина Пеева, гл. ас. д-р Маргарита Добрева, Никола Робев- директор на Ориенталския отдел на Националната библиотека „Св.св.Кирил и Методий“ – София, специалистът по древни езици и култура д-р Константин Медаров. Нови научни данни представят и изследователи на региона: доц д-р Тошо Спиридонов, д-р Красимира Узунова, д-р Георги Граматиков, Розалина Гогова, д-р Стефан Димитров.

Сборникът е издаден с финансовата подкрепа на община Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button