Хасково

423 искат по 250 лева помощ за първолак

Социално подпомагане423 семейства вече са подали молби за еднократна помощ от 250 лв. за първокласник, съобщиха от дирекция „Социално подпомагане“ – Хасково.

Първите заявления са получени преди месец, като крайният срок е 30 септември. В същото време 26 семейства са кандидатствали за целевата помощ в Минерални бани.

С решение на Министерски съвет тази година помощта бе увеличена със 100 лв. На нея имат право семейства, чиито деца сега са за пръв път прекрачват училищния праг. Условието е средномесечният доход да е под 350 лв. на член на семейството. То не се отнася за децата с трайни увреждания и сираците, които получават помощта по право. Парите се превеждат в месеца след начисляването им. Кандидатстващите трябва да декларират доходите си за година назад, да представят удостоверение, че детето им е първокласник. Те трябва да носят в социалното акта за раждане на детето и личните карти на двамата родители.

За разлика от заявленията за месечните помощи за деца, тук не се изисква служебна бележка от личния лекар за извършените имунизации.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ааааааааааа
ааааааааааа
09.08.2013 2:08 2:08

Моят доход и доходът на съпругата ми надхвърля определения лимит.С две думи взимаме високи заплати и сме много богати!Друга грешка е че сме сключили граждански брак.Защото ако беше самотна майка щяхме да получим тези пари.А че си плащаме всички данъци и тем подобни глупости,за да се пълни държавния бюджет,от който пък се плащат тези парина другите на които примерно в много случай не им е ясен и дохода!?Значи вземат от мен пари,вземат ги от детето ми за да ги дадат на циганите примерно.Това не е ли дискриминация?Или моето дете не е като другите деца?Всички деца трябва да са равни.Както и всички граждани на България!Чудя се дали да не заведа едно дело за тази глупост,както и за ежемесечните детски.От нас порядъчните,работещи и оцеляващи вземат за да дадат на неработещи пиещи и ядящи!

Back to top button