Регион

Даниел от ПМГ – Димитровград сред най-добрите на Световното на National Geographic

ПМГ - ДимитровградДаниел Господинов от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград се завърна от Световното първенство на National Geographic. Състезанието се проведе в руския град Санкт Петербург.

Гимназистът попадна в отбора на България след като завоюва сребърен медал на националния кръг на олимпиадата по география и икономика. В българския отбор бяха още варненците Николай Параскевов и Кристиан Йорданов. Нашите се класираха на 13-то място от общо 17 отбора. Победители станаха представителите на САЩ, а призовата тройка допълниха Канада и Индия.

Състезанието бе в три кръга. Първите два бяха предварителни и определиха участниците в третия, финален кръг. Първият кръг бе практически и изискваше от участниците да покажат културния облик на Санкт Петербург чрез собствени снимки и после да презентират работата си. Вторият кръг бе тест, който имаше за цел да провери задълбочените знания и географското мислене на отборите.

Към финала продължиха отборите на САЩ със 134 точки, Канада – 130 точки и Индия – 128 точки. България остана 13-та със 107 точки, 27 от практическия кръг и 80 от писмения тест, наравно с отбора на Китай.

Финалът бе проведен в сградата на Руското географско общество, в присъствието на множество високопоставени гости от National Geographic и основния спонсор на събитието Google.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button