Хасково

Ивайловградският съд – с ниска натовареност

Съдийски чукРайонният съд в Ивайловград е с изключително ниска натовареност. Съотношението служители – магистрати е около средното за страната, но натовареността по щат е двойно по-малка от средната.

Това се казва в анализа на комисия „Съдебна администрация“, приет на заседание на Висшия съдебен съвет, на което са разгледани проблеми по оптимизация на администрацията на съдилищата. Комисията предлага да се извърши преценка за евентуалното закриване или обединяване към други съдилища, след съответен бюджетен и финансов анализ, без да се ограничава достъпа на гражданите до правосъдие. Такава е перспективата и пред други съдилища в малки общини.

Не се налага оптимизиране на щата в районните съдилища в Димитровград, Харманли, Хасково и Свиленград, е решил ВСС. В свиленградският съд обаче натовареността по щат е над средната за страната, се посочва в доклада.

През октомври ще започне работа по анализиране на администрацията на прокуратурите и следствените отдели в страната. Предвижда се такива обобщени преценки за администрацията на органите на съдебната власт да се извършват периодично, съобщават от ВСС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.08.2013 23:15 23:15

Kato nqmat rabota da gi zakrivat,kvo samo da vzimat zaplati a da nqmqt natovarenost,da gi prenaso4at kam drugi sadili6ta i t.n…!

Back to top button