Хасково

Съмнения за злоупотреба с ваучерите за цифровизацията

ТВ, илюстрацияТърговците на приемници за цифрова телевизия прибират от държавата повече пари, отколкото струват на практика приемниците. Такива съмнения изказват читатели на Haskovo.info.

Имам ваучер за цифров приемник от социално подпомагане, отидох магазина и избрах модел, който е по-скъп, като исках да си доплатя, но се оказа, че нямам право на избор, а трябва да си взема точно определен модел, защото само него давали с ваучер, пише Янка Ангелова.

Моделът, който се давал с ваучер струвал 47 лева, а на самия ваучер пише сума 60 лева. Останалите 13 не ги връщат и набутват хората с евтини боклуци, алармира читателката.

Всъщност проблемът е, че на самия ваучер е изписана сума, която не отговаря на това, което държавата плаща. Още миналата седмица от министерството на транспорта и съобщенията обясниха, че всъщност на търговеца се заплаща сумата, с която той е спечелил конкурса да предлага приемниците.

„Ако изпълнителят е предложил цена примерно 39 лева на декодиращото устройство, на такава стойност ще бъде предоставено то и ще бъде осребрен ваучера на търговеца“, коментира пред Нова телевизия Калина Димитрова от Дирекция „Съобщения“ към МТИТС. „Така без значение на каква стойност е ваучера, се дава стоката, с която магазина е спечелил търга и няма как да има злоупотреба с остатъка до пълната сума на ваучера – тази разлика остава в държавната хазна“, допълни Димитрова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button