Регион

Старозагорски студенти на стаж в Левка и Злато поле

СоколчетатаСтуденти от Тракийския университет в Стара Загора посетиха по време на летния си стаж свиленградското село Левка, където се намира новоизградената адаптационна клетка за соколчета от вида белошипи ветрушки.

Бъдещите еколози и ветеринарни лекари подхранваха и наблюдаваха новопристигнали от Испания птици, за които Haskovo.info писа. Те се включиха и в обследването на места, подходящи за редките царски орли.

Най-голямото приключение край сакарското село бе преместването на хергеле от 30 коня на нова територия за паша, което е традиционна животновъдна практика. В миналото стопаните са премествали стадата си от билата на планините през летните месеци, до Тракия и бреговете на Бяло море през зимата.

Старозагорските студенти дейно участваха и  в освобождаването на 12 млади щъркелчета в защитената местност Злато поле в община Димитровград. Така общият брой на върнатите в природна среда щъркели през годината става 24.

Стажът на бъдещите висшисти в Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани“ в Стара Загора е по програмата за студентски практики на Министерството на образованието и науката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button