Регион

Контрапротестиращи и от Димитровград пред парламента

БСП, илюстрацияНяколко коли с контрапротестиращи са тръгнали тази сутрин от Димитровград за София. Това съобщи за Haskovo.info общинският лидер на БСП Димитър Петров. Новината потвърди и депутатът Жара Пенева, която вече е в парламента. Тя уточни, че няма представа колко точно е бройката на привържениците на кабинета „Орешарски“, дошли от Димитровград, защото пътуването не било инициатива на БСП, а хората заминали спонтанно.

Потърсени за коментар областният лидер на БСП и депутат Стефан Танев и общинският председател на левицата в Хасково Иван Станчев, заявиха че не знаят колко души са заминали за контрапротеста в столицата.

Новинарските агенции предадоха тази сутрин, че 40 автобуса от Южна България са пристигнали за протестите в столицата. Превозните средства са с регистрационни номера от Кърджали, Сливен, Пловдив и Благоевград, като всички са с табела „Случаен превоз“. Все още не е ясна точната бройка на пристигналите хора от провинцията и дали ще се включат в протеста против актуализацията на бюджета или в контрапротеста. Автобусите обаче са се движели организирано в колона.

По случай извънредното заседание на парламента от 8 часа тази сутрин е организиран протест под мотото „Голямото посрещане“. Протестиращите имат намерение да блокират сградата на Народното събрание от всички страни.

Контрапротестиращите също обявиха, че ще посрещнат депутатите с демонстрация в тяхна подкрепа. Служебният вход на парламента е ограден с метални заграждения, зад които има полицейски кордон.

На извънредното заседание на парламента ще се гласува ветото на президента върху актуализацията на бюджета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
NORDLAND
NORDLAND
16.08.2013 11:14 11:14

ТАЗИ МЛАДИЧКАТА ЗНАЕ ЛИ ЗА КАКВО КОНТРАПРОТЕСТИРА???? ХАХАХАХХАХАА

Анонимен
Анонимен
16.08.2013 12:46 12:46

Ти да не мислиш че всички младички са като коне с капаци като теб,а вашата простотия и селяния просто е пословична,но тая вода ще изтече…

Бойко
Бойко
16.08.2013 13:08 13:08

Май БСП развърза кесията и взе да плаща да се рекламира по сайтовете.

Бойко
Бойко
16.08.2013 13:09 13:09

Журналиста защо не попита на колко години е тази девойка и дали е с майка си и баща си на протеста. Тя май е под 18 г.

Николов
Николов
16.08.2013 14:02 14:02

А протестиращите, знаят ли за какво протестират? Трябва да си олигофрен, за да подкрепиш твърдението, че „сега не е момента държавата да се издължи на фирми и общини(цитирам депутати от ГЕРБ и президента)“

гсд
гсд
16.08.2013 15:09 15:09

Хубаво е, че ветото падна. Супер е че правителството остава. Не искаме ГЕРБ. НЕ искаме Б.Б

Back to top button