Хасково

187 зеленчукопроизводители от Хасковска област искат помощ от държавата

Пазар187 стопани в Хасковска област са подали заявления за помощ de minimis за производство на зеленчуци. По данни на Държавен фонд „Земеделие“ Хасково е на трето място по брой на кандидати. Най-много желаещи има от областите Пловдив и Пазарджик.

Държавната помощ покрива част от производствените разходи. Тя не надхвърля левовата равностойност на 7 500 евро. Кандидатите представят фактури за купуване на семена, разсад, минерални торове, препарати за растителна защита, поливна вода.

Ако сумата на заявените средства надхвърли определения годишен бюджет от 1 500 000 лева, ще бъде приложен коефициент на редукция, определен от Управителния съвет на ДФЗ. С него ще се преизчисли размерът на помощта на всеки заявител. Срокът за сключване на договорите е от 30 август до 10 септември 2013 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1234
1234
16.08.2013 14:37 14:37

ТЕ СЕГА С НОВИЯ БЮДЖЕТ ЩЕ ИМ „ПОМОГНАТ“

Back to top button