Спорт

Борците от региона в Топ 5 на световното

Енгин ИсмаилВъзпитаникът на хасковското Спортно училище Енгин Исмаил и димитровградчанката Виктория Бобева се класираха пети в категориите си на световното по борба за юноши и девойки. Шампионатът се провежда в столичната зала „Арена Армеец“ с участието на най-силните млади борци на планетата.

Енгин, който е европейски вицешампион при кадетите за 2012-та, записа убедителна победа с 8:1 срещу латвиеца Андрис Рухле, но в следващия си двубой при 74 – килограмовите загуби с технически туш /0:8/ от руснака Алан Засеев. Съперникът му обаче стигна до финала, с което даде шанс на хасковлията да се бори на репешажите за бронза.

Енгин надви с туш индиеца Пардип Пардип, но отстъпи с 0:7 в битката за третото място срещу шампиона на Азия Мустафа Гиас от Иран.

Виктория БобеваНационалката от клуб „Димитровград“ Виктория Бобева също завърши на престижното пето място в света.  Републиканската ни шампионка в категория 72 кг победи казахстанката Йеркебаева с 6:2 и тушира туркинята Гамзе Дурукан, бронзова медалистка от световното за девойки. Впоследствие Бобева отстъпи на рускинята Татяна Морозова, трета от европейското за девойки, а в „малкия финал“ загуби борбата за бронза срещу китайката Руи Ху с 4:11.

С доброто си класиране възпитаничката на клуб „Димитровград“ допринесе за шестото място на България в отборната надпревара при девойките – съобщиха от федерацията по борба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button