Хасково

5 години живот за египетските лешояди в „Климент“

ГрафитиГрафитите на египетските лешояди, които днес бяха завършени в двора на хасковското училище „Св. Климент Охридски“ ще имат поне 5 г. живот. Това заявиха младите художници от „140 идеи“, които осъществиха проекта на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и хасковското школо.

След това цветовете ще започнат да се променят, но изображенията ще продължат да красят стената в двора на „Климент“.
Haskovo.info припомня, че работата по графитите започна в четвъртък. Артистите изрисуваха 30 квадрата от оградата, като за целта бяха използвани 140 флакона, а боята е в близо 90 нюанса.

ГрафитиКомпозицията изобразява етапи от жизнения цикъл на застрашения от изчезване лешояд, който обитава района на река Арда. Картината започва с гнездо с малки, друг графит показва зрели птици в полет, възрастен лешояд, а за финал – в птиче око се отразява отново гнездо с малки.

От БДЗП алармират, че лешоядите загиват с много бързи темпове, заради човешката дейност. Преди 7 г. двойките са били 62, а сега те са едва 26.

Графити Графити

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възхитена
възхитена
20.08.2013 9:44 9:44

Неизчерпаем източник на идеи са Климентовци!Браво!!!Не случайно са № 1!!!

s.e.
s.e.
20.08.2013 13:34 13:34

Strahotno e

Back to top button