Регион

Ивайловград домакин на международно надготвяне

Кулинарната проява миналатагодинаКулинари от три държави ще се впуснат в шеметна надпревара за лакоми погледи по време на втория фестивал на традиционните храни поминък и занаяти “Кулинарното наследство на Тракия” в Ивайловград.

Кулинарното събитие ще се състои на 6 и 7 септември  и освен традиционни тракийски ястия от България и Гърция ще представи вкусотии от побратимения на Ивайловград френски град Лонго.

Организатори на събитието са кметството и Народно читалище “Пробуда 1914”.

Сръчни баби-домакини от цялата община обещават да запретнат ръкави и да приготвят уникални за района гозби направо пред погледа на гостите.

Кулинарната проява миналатагодинаПосетителите на фестивала ще могат да видят в реално време как се приготвя рачел от тиква, чеверме, кешкек.  Гостите от Франция смятат да накарат всички да се влюбят в изтънчения аромат и вкус на френската кухня.

Гръцкият щанд ще бъде отрупан с най-доброто от традиционните домашни тестени изделия. Съседите ще демонстрират майсторлък в приготвянето на гръцки банички пред очите на всички. Гръцка майсторка на приложни изкуства пък ще украси шатрата с творенията си.

Кой ще бъде кулинарният повелител на Тракия обаче ще стане ясно на 7 септември в Ивайловград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бачо Иван
Бачо Иван
08.09.2013 17:20 17:20

Втората вечер имаше авторски концерт на група BADROCK !

Back to top button