Регион

Диляна Никифорова награждава талант на „България танцува“

БалетБалетната прима Диляна Никифорова ще даде специална награда на един от талантите на предстоящото издание на феста „България танцува“ в Димитровград.

Призът ще е за безплатно участие на „Балетна академия Марян“ догодина в Еленския балкан. Това съобщи хореографът на балет „Галаксико“ Тихомир Митев, като уточни, че таксата, която децата плащат за да посетят академията е около 600 лв.

Митев се завърна от тазгодишната академия, където бе с трима свои танцьори: Златомир Колев, Георги Каменов и Гейбриъл Делчев. Там балет учиха общо 24 деца, предимно от балетните училища в страната, като имаше и две от САЩ и една италианка. Танцьорите разучаваха фрагменти от „Дон Кихот“, „Жизел“, „Корсар“ и „Тарас Булба“. Традиционно балетната академия приключи с три концерта: в с. Марян, Елена и Велико Търново.

Сред звездите, които участваха в концертите бяха Дарина Бедева, Марта Петкова, Кристина Чочанова, Росен Канев, Никола Хаджитанев, Радул Роглев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button