Регион

Семейството на нахапания Николай ще съди собственика на двете кучета

Нахапаното детеСемейството на 7-годишния Николай Костов, който в съботната вечер бе зверски нахапан от две кучета в димитровградския кв. „Простор“ ще съди собственика на псетата 80-годишният Ради Куртев. Вчера момченцето бе изписано от МБАЛ – Хасково, където постъпи за лечение след инцидента. Пострадалото има множество рани от ухапвания и дране по лицето. Детето е претърпяло и операция.

Роднините на Николай разказаха пред наш репортер, че кучетата на Куртев въобще не били на каишка, а се движели свободно около него. Малчуганът бил със свой приятел пред блока и попитал старецът дали може да погали едното псе. По думите на близките на пострадалото Куртев отговорил, че може. Малкият се навел към едното куче, а в това време второто го нападнало в лицето. Атаката била мълниеносна, след което Николай бил целият в кръв. Близките чули стоновете му и се притекли на помощ.

Нахапаното детеВ 18:50 часа те подали сигнал на телефон 112. Само след 3 мин. на място пристигнал полицейски патрул, а чак след 15 мин. линейката, разказа сестрата на Николай, 22-годишната Илина Цветкова. Момичето сподели, че е преживяла голям ужас. Тя останала крайно възмутена от думите на Куртев, който спокойно заявил след кървавата сцена – „Разходката свърши“. Той дори искал да напусне мястото на инцидента.

След това Николай е бил транспортиран до МБАЛ – Хасково, защото специалисти в МБАЛ „Св. Екатерина“ отказали да се заемат със случая, сподели Цветкова. Семейството дори се наложило да чака десетина минути линейката да зареди с гориво преди да ги откара до Хасково. Роднините на Николай са много благодарни за положените грижи от медиците в хасковската болница.

Освен, че ще бъде съден от семейството на нахапаното дете, Ради Куртев ще отнесе и глоба от 500 лв. от общината, заради това че разхождал свободно кучетата си в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
koko
koko
21.08.2013 10:53 10:53

а тази пача ква е ? неква пред блока ли е ? майка ли е ? защо е на снимката ????

рибарчето калитко
рибарчето калитко
22.08.2013 8:49 8:49

какво е що е кой виновен кой не кучето трябва да е на повод и с намордник така няма да има пострадали и виновни –това е извода

vlado
vlado
22.08.2013 7:46 7:46

Абе я се вземете в ръце ве. Кучетата се страхуват от малки деца – по смешно изказване не съм чувал. Кучетата пазят малките деца и като цяло са в пъти по внимателни към тях отколкото възрастни. Не са виновни кучетата ? Наистина ? Може би да , по скоро е виновен собственика , който ги е разхождал пуснати и е дал разрешение да се пипа кучето. КУЧЕТАТА СИ ГО ИМАТ ПРИРОДНО ЗАЛОЖЕНО – ами по скоро не защото няма 1 куче което да е правилно социализирано и което да е израстнало в нормална среда да е агресивно към хора когато е на разходка. Естествено ако си го озлобявал за пазач става малко по различно. И да кучкар съм имам 45кг куче и не не смятам че вината е на животното че има тъп стопанин. И а за всички да знаете непознато куче не се гали като застанете над главата му и посегнете към нея , гали се като застанете леко отсрани и се посяга към гърба.

галина
галина
22.08.2013 0:11 0:11

не са виновни кучетата,защо е посегнало към тях това дете,майката къде е бляла,медиите пак си съчиняват емоционални драми..

Анонимен
Анонимен
21.08.2013 23:17 23:17

БУДАЛА ЧОВЕК И ВЪРЗАНО КУЧЕ ГО ХАПЕ. А КОГАТО КЪМ ТОВА СЕ ПРИБАВИ И НЕГРАМОТЕН ОЩЕ ПОВЕЧЕ. ЗАТОВА В ЗООЛОГИЧЕСКИТЕ ГРАДИНИ ПИШАТ ЗА МАЛОУМНИЦИ “ НЕ ДРАЗНЕТЕ ЖИВОТНИТЕ „. НАЛИ НА ДЕЦАТА СЕ КАЗВА ДА НЕ ГОВОРЯТ С НЕПОЗНАТИ, А КУЧЕТАТА СИ ГО ИМАТ ПРИРОДНО ЗАЛОЖЕНО – ТО ГЛАСИ НЕ ДАВАЙТЕ НА НЕПОЗНАТИ ДА ВИ ЗАКАЧАТ.

malkiq
malkiq
21.08.2013 15:33 15:33

basi globata 500 lv ;d smeshnici

Кучкар
Кучкар
21.08.2013 15:15 15:15

Ама чакайте бе хора. „Кучета убийци“, „Идиоти-защитници“… кви са тия глупости. Тука не става въпрос за бездомни кучета. Това са питомни животни със собственик, който носи отговорност за тях. Кучето се извежда само на каишка, а ако е голямо и с наморник.
И ще ви кажа нещо – повечето кучета се страхуват от малките деца, особено от тия които не познават. Така че ако имате куче и някое дете дойде и поиска да го погали, бъдете по-внимателни. Всяко по-рязко посягане към кучето може да бъде възприето като някаква агресия от него. Кучето не е плюшена играчка, а живо същество с инстинкти за самосъхранение и това трябва да се отчита от стопаните.
А колкото до тия, които наричат идиоти хората, които се грижат за животните, е то те просто мразят животните, което пък едно монго, много лошо човишко качество.

кучкар
кучкар
21.08.2013 12:42 12:42

ха познайте кой ще спечели делото––-куче3то и собственика

Аз
Аз
21.08.2013 12:00 12:00

И сега ли ще пазим кучетата убийци? Заради някакви идиоти, които да се обявили за техни защитници! А децата?! Тях кой ще защити? Кой ще ги спаси от убийците на четири крака, а и на два, между другото?

Анонимен
Анонимен
21.08.2013 11:20 11:20

сестрата, която е цитирана в текста

СИЗЪР МИЛАН
СИЗЪР МИЛАН
22.08.2013 10:08 10:08

Без гледане , говорене и пипане. Игнорирайте кучето. АМА КОЙ ДА ПОМНИ или да ГЛЕДА С УШИТЕ СИ какво му се говори.

Back to top button