Хасково

55 000 лв. за програмата за Деня на Хасково

ПресконференциятаОколо 55 000 лв. струва празничната програма за Деня на Хасково тази година. Това съобщи Венета Въжарска, главен експерт „Култура“ в общината. Тя уточни, че гласуваният бюджет за празника е 70 000 лв., но екипът я изготвил за много по-малко. 

На пресконференция бе обявена и цялата програма, която ще продължи от 5 до 8 септември. Директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социални дейности“ Васил Несторов заяви, че празникът е с акцент върху младите, които ще имат много възможности за изява. На 5 септември от 10.30 часа на пл. „Атлантически“ ще бъде открита фотоизложбата на Величка Атанасова-Абд. Експозицията включва 22 снимки на балет „Тангра“, направени през последните 4 г. на 12 характерни места в Хасково.

След празника изложбата ще бъде показана и в старозагорски мол. Предвиждат се още изложби в Историческия музей („Ранният неолит в Хасковско“), регионалната библиотека („Градът на Орфеевата лира“ и „Духовният живот на Хасково, отразен в печата от края на 19 до средата на 20 век“) и галерия „Форум“ – живопис на Михаил Лалов. Вечерта на пл. „Свобода“ е концертът на ансамбъл „Южняци“. По-късно в читалище „Заря“ пък с оперетен концерт ще се представи Държавната пловдивска опера. Същият ден ще има състезание по приложно колоездене и футболен турнир.

На 6-и е предвидено състезание по колоездене от Димитровград до Хасково, плувен паратон и тържествен ритуал по случай Съединението на България, без участието на военна рота. Ще има концерти на народния оркестър при общината, ансамбъл „Златна Тракия“, танцова формация „Петлите“, формация „Тангра“ и група „Тоника“. Същата вечер пред форум ще има прожекция на селектираните късометражни комедийни филми от „Каунь 2013“ и моноспектакъл на Дидо Мачев – „Речта на селския крал“.

На 7 септември ще се проведе лекоатлетическият крос „Ванко Дяков“, парад на ретро автомобили, авто родео, концерт на общинския духов оркестър и мажоретен състав. С концерт ще се представят танцьорите от „Китна Тракия“ и ансамбъл „Хасково“. Същата вечер е церемонията „Хасковски каунь“, концерти на формация „Рона“, клуба по спортни танци „Хасково“, „Lexus“, Били Хлапето, Михаела Филева и Вензи.

С тържествена литургия по случай Рождество Богородично ще започне 8 септември, след което ще бъде официалното откриване на възстановената часовникова кула. По обяд в театъра ще бъде церемонията „Почетен гражданин на Хасково“. Вечерта пък са концертите за стари градски песни, представяне на клуба по аеробика „Виолена“ и спектакъла на Нешка Робева – „Среща в споменът“. На площадка „Спартак“ ще е концертът на група „Фондация“, като вечерта ще завърши с традиционните фойерверки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
300
300
23.08.2013 10:48 10:48

Освен Lexus“, Били Хлапето, Михаела Филева и Вензи кое е нещото което би заинтригува младите в Хасково,или тука говорим савсем за децата … Няма адекватни артисти Госпожо Въжарска …Няма ! За малдите фамилия Тоника,как така го няма Веско Маринов ,чалгичката сте пропуснали този път.Поздравления за това 🙂

Анонимен
Анонимен
24.08.2013 3:07 3:07

naistina pozdravlenija za tova ,4e njama da ima 4algi4ka-taka nare4enijat pop-folk!!!!!!!!!!!!!!!!!

4щ5
4щ5
09.09.2013 23:33 23:33

само зарази поп фолка е готино

Анонимен
Анонимен
11.09.2013 20:15 20:15

abe ei piklio,parvo se nau4i da pisheh na kirilica pravilno!!!!!ili si mnogo malak,njakakav puber,ili si izklu4itelno prost,zashtoto 4algata e edno goljamo laino,koeto nikoga ne se izmiva i mirishe ugasno-tova e taka nare4enijat,,pop-folk,,,razbra li maloumen,zabluden i izklu4itelno prost drislio?!!!!!!!!!!!!!!!!galko ,4e takiva kato teb njamate nishto v glavite si??!!!!!!galko ,no do tova dovegda slushaneto na 4algata??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!taka,4e dolu idiotskata 4alga-smart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zakrivaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Анонимен
Анонимен
11.09.2013 20:29 20:29

zakrivai izrodenijat ,,pop-folk,,-4algata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button