Регион

Подновиха строежа на магистрала „Марица“ край Димитровград

МагистралаСтроителството на Лот 2 на автомагистрала „Марица“ край Димитровград бе подновено от днес. От хасковската фирма „АБ“ АД започнаха разчистване на работната площадка с помощта на 2 багера и 3 камиона.

До дни се очаква там да бъдат транспортирани още десетина багера, които да се заемат с изкопните работи. Техниката, която сега работи по трасето край пътя Димитровград-Хасково идва от Харманли, където „АБ“ правят реконструкция на отсечката до с. Българин.

Изземането на над 400 000 кубически метра са изкопните работи, които трябва да се извършат по трасето край Димитровград. Преминаването на магистралата ще става под междуградския път и машините ще трябва да слязат на 8 метра под шосето.

МагистралаАктивизацията по „Марица“ съвпада и с очакваната следващата седмица визита на регионалния министър Десислава Терзиева. През юни тя обяви, че „Марица“ няма да бъде завършена в срок до края на тази година и има риск да загубим европейското финансиране. За да не се стигне до загуба на европари Терзиева е поискала максимална мобилизация от изпълнителите, за да се навакса закъснението.

Работата в района на Димитровград започна в началото на 2012-а и спря през юли същата година. По цялото трасе на Лот 2 до Харманли не се работи от октомври 2012 г. След няколко предупредителни писма към изпълнителя и закана за прекратяване на договора, обединението между „ПСТ Холдинг“ и австрийската „Порр“ възстанови строителството на 26 юни в района на с. Поляново.

Отсечката от Димитровград до Харманли трябваше да е готова до август 2013 г. Забавяне има и по изграждането на Лот 1 на „Марица“ от Оризово до Димитровград. Строителството на обекта е било спряно за общо 210 дни заради археологически разкопки и форсмажорни обстоятелства от 1 декември 2012 г. до 28 юни тази година. Това е причината крайният срок на договора да бъде удължен от ноември 2013 г. на юни 2014 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
марин
марин
02.09.2013 10:26 10:26

Г-ЖО ТЕРЗИЕВА КАКВА КОПКА ПРАВИТЕ ЗА ОТСЕЧКА ‘ШУМЕН- КАСПИЧАН!!!!!!! ТЯ Е ГОТОВА И АЗ СЪМ ПЪТУВАЛ ПО НЕЯ ОТ ШУМЕН ДО ВАРНА? НАЛИ И ДО БЕЛОКОПИТОВО ПРЕЗ ЮЛИ ОТКРИХТЕ 8 КМ.ОТ ХЕМУС“ КАКВИ СА ТИЯ 65 МИЛИОНА ЗА ВЕЧЕ РАБОТЕЩА ОТ 3,4 ГОДИНИ ОТСЕЧКА ОТ ШУМЕН ДО КАСПИЧАН? КАКВО СТАВА И МЕДИИТЕ НЕ СА ВИ НАПРАВИЛИ КОРЕКЦИЯ! ИЛИ НАНОВО ДОГАН И ВИЕ ЩЕ ПРИБЕРЕТЕ МНОГО ПАРИ ЗА ГОТОВА МАГИСТРАЛА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА?

Back to top button