Хасково

Хасковските туристи-ветерани честват половин век

язовир Сивата вода, архив50-годишнината от създаването си чества утре хасковският клуб на туристите-ветерани „Мечковец“ с председател Нели Канева. С празнична почерпка край язовир „Сивата вода“ любителите на природата ще отбележат и 118–годишнината на организирания туризъм в България, чието начало е сложено с изкачване на витошкия първенец Черни връх.

140 членове наброява хасковският клуб. Поход край Средна Арда в района на язовир „Студен кладенец“ и в Пирин са сред последните прояви на клуба. През уикендите редовни са и достъпните за всеки маршрути до крайградски местности. За съжаление отминаха времената, когато организираните туристи ползваха намаление в обществения транспорт, казват запалените туристи. Затова ветераните днес вземат по-евтини билети за влак с пенсионерсите си карти. Бонуси за автобусен превоз им дават и местни фирми.

Членувам в клуба от 5 години. Ходил съм на поход по стъпките на Ангел войвода, в Родопите и на много други места. Няма нищо по-хубаво от времето, прекарано сред природни красоти, разказва Грозьо Дяков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Приятел
Приятел
23.08.2013 16:37 16:37

Поздравления за ветераните.Нека да продължават все така.Пълен напред и нагоре.Да пребродят още много върхове.Сърдечни благодарности на ръководството- Нели Канева и Райка Радева.Успех.

Back to top button