Спорт

Минерални бани вдига футболен комплекс за 3 млн. лв.

хасковският клуб на ГундиОбщина Минерални бани готви проект за изграждането на футболен комплекс за близо 3 млн. лв. Това съобщи председателят на фенклуба на Георги Аспарухов-Гунди в Хасково. Новината бе потвърдена и от председателя на Камарата на архитектите в Хасково Янчо Апостолов, който работи по изготвянето на проекта.

Идеята е общината да кандидатства по ОП „Развитие на селските райони“, като в инициативата са обещали да се включат и турски бизнесмени.  

Футболният комплекс ще бъде в с. Сусам и освен основният терен ще има 4 помощни игрища с изкуствена трева, две от които ще са покрити. Предвидени са зала за фитнес и сауна, а в самото село ще има възстановителен център. Спортната база ще носи името на Георги Апарухов и ще е на площ от 20 дка. Арх. Апостолов обясни, че сега предстои заснемане на терените, а проекта е в доста начална фаза.

хасковският клуб на ГундиОчакванията са неговото изготвяне да напредне през 2014 г. Димитров пък каза, че целта на комплекса е да се запалят децата по футбола и да има къде да спортуват качествено. Той допълни, че базата ще е подходяща за подготовката на отбори от „А“ и „Б“ група.

Член на фенклуба на Гунди бил и министърът на икономиката Драгомир Стойнев, който по думите на Димитров, също обещал да съдейства.

Утре от 11:30 часа е официалното откриване на фенклуба, като се очакват над 30 гости от страната. Димитров обясни, че в него децата ще могат да гледат филми за Гунди и да си закупят артикули на легендата и футболния „Левски“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.08.2013 12:06 12:06

Един е Гунди и около него десет пунди,нищо лично.
Много уважавам Т.Мешов един от най големите защитници в отбора на Д.Канев Хасково…

a
a
30.08.2013 10:04 10:04

bravo!

Back to top button