Хасково

40 зрелостници от Езиковата дариха 315 лв. на семейство с болно дете

Дарението40 зрелостници от ГПЧЕ „Асен Златаров“ дариха днес 315 лв. на семейството на болния Валентин от Хасково. Парите получи майката на момчето Валя Маджарова.
Възпитаниците на Езиковата решили да съберат средства за нуждаещо се семейство, след като разбрали за подобна инициатива на свои връстници в София. Златина Станкова и Мелиса Ариф разговаряли с директора на хасковския дом „Марина“ и тя ги насочила да помогнат на семейство Маджарови.

Двамата родители са безработни и се грижат сами за тежко болния си син, на който често се налага да влиза и в болница. Пенсията на Валентин е 130 лв., като на майката държавата отпуска едва 70 лв. за да го гледа. Валя е готвач, но работила като шивачка, преди да бъде съкратена. Нейният съпруг пък бил съкратен като автобусен шофьор в Хасково.

ДарениетоСега Маджарова си търси работа, а междувременно й е отказано да бъде назначена като личен асистент на сина си, защото посещавал дом „Марина“.

Валя остана трогната от благородния жест на зрелостниците и им благодари сърдечно за направения жест. Тя обясни, че първото нещо което ще купи за Валентин е ортопедичен матрак за 200 лв., от който той имал голяма нужда. Стаята на болното момче също имала нужда от спешен ремонт.

Златина Станкова, Христиана Керанова и Георги Пачеджиев, които връчиха дарението от името на Випуск 2013, изразиха надежда, че благотворителността ще се превърне в традиция за учениците в Хасково. Тримата ще учат в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ съответно в специалности: „История“, „Право“ и „Международни икономически отношения“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
e
e
23.08.2013 19:13 19:13

bravo 🙂 mnogo blagorodno

Back to top button