Регион

Отново искат помощ по въздух за овладяването на пожара в Свиленградско

Пожар, архивХеликоптер от авиобаза Крумово и днес ще се включи в гасенето на големия пожар в Свиленградско край българо – турската граница. Югоизточният фронт на пожара вече е овладян. Всички усилия са насочени към локализирането на огъня от северозападната страна.

60 пожарникари с 15 автомобила от областите Хасково, Пловдив, Кърджали, Смолян, Сливен и Ямбол са на мястото на инцидента. Заедно с тях гасят служители на Горското стопанство, Гранична полиция, военни и доброволци.

Частна верижна машина от сутринта проправя просеки, за да спре разпространението на огъня. Към мястото на пожара пътуват още две модулни формирования от ТЕЦ Марица Изток.
Очакванията на огнеборците с повишаването на температурите и вятъра на места отново да се разгори се случват. Често вече загасени участъци припламват, огънят дори прескача направените просеки, но разположените по периферията на пожара огнеборци бързо се справят със ситуацията.

20 000 дка гори, пасища, лозя и сухи треви обхванаха пламъците в землищата на свиленградските села Равна гора, Студена, Сладун, Михалич и Мустрак. Почти денонощие продължава борбата на огнеборците с пожара. Надеждите са, че до края на деня той ще бъде локализиран.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button