Регион

Локализират пожара край Свиленнград тази вечер

ПожарътФронт по фронт огнеборците локализират пожара край българо – турската граница. Сутринта югоизточния фронт бе овладян. През целия ден наличната техника и сили бяха съсредоточени към северозапания фронт откъм селата Равна гора и Студена.

Благодарение на трите верижните машини вече са прокопани почти километър и половина просеки, които реално локализират пожара от север. Остава да бъдат овладени пламъците от запад.

120 души пожарникари, военни, горски служители, гранични полицаи и доброволци са на мястото на инцидента. Хеликоптер се включи днес в гасенето на пламъците.

Пресеченият терен, високите температури и силният вятър непрекъснато затрудняват огнеборците. Причината за пожара не е ясна. Според местните хора става въпрос за небрежност.

Опасност за населените места няма. Въпреки това страхът у живеещите в района остава. Те си спомнят предишния голям пожар тук през 2008 година. Тогава пламъците обхванаха 10 500 дка гори и сухи треви и заплашиха отново да влязат в село Равна гора.

Гасенето на пожара, който за денонощие обхвана 20 000 дка площ,  продължава. Очакванията са до края на деня пожарът да бъде локализиран. Огнеборци ще останат да дежурят на място през цялата нощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button