Регион

Димитровград си иска кулата от БДЖ

ПразникътОбщина Димитровград иска водонапорната кула да й бъде прехвърлена от сегашния собственик БДЖ. За целта е изпратено писмо, а кметът Иво Димов ще разговаря по въпроса и с транспортния министър Данаил Папазов, който ще посети града в понеделник.

Сред темите на предстоящата среща ще е и тази за дофинансирането на новия жп надлез с около 3 млн. лв. Градоначалникът обясни, че догодина надлезът ще бъде изграден и общината си иска кулата за да я облагороди като истински символ на града.

В димитровградското кметство имаше ден на отворените врати. Всички желаещи посетиха 14-етажната сграда, срещнаха се с кмета и дори се качиха на покрива и наблюдаваха от птичи поглед Димитровград. От възможността се възползваха десетки жители на града, някои от които дори седнаха в стола на кмета.

Посещението на кметството е една от атракциите в тазгодишния празник, посветен на 66-я рожден ден на Димитровград.

Празникът Празникът
Празникът Празникът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button