Хасково

Санирането на ПМГ зацикли! Ще учат на две смени?

ПМГ - ХасковоСанирането на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ зацикли. Причина за това е, че от старозагорската фирма „Трейс Груп Холд“ АД се бавят с избора на подизпълнител, съобщиха от общината.

Така вече има реална опасност майсторите да започнат работа през учебно време. Това най-вероятно ще доведе до минаването на ПМГ на две смени. За да форсират започването на ремонта от общината ще изпратят официално запитване до икономическия министър Драгомир Стойнев.

Санирането се финансира от международен фонд „Козлодуй“ на ЕС с 600 000 лв. и трябваше да стартира през април. По проект в ПМГ предстои да бъдат подменени парната инсталация, старите дървени дограми и осветителните тела. Ремонтът включва още хидро- и топлоизолация на покрива на физкултурния салон. Основен ремонт на гимназията не е правен от близо 50 г.

Вече приключи ремонтът на покрива на гимназията, който започна на 15 юли и бе финансиран с 60 000 лв. от общината. Той бе извършен от хасковската фирма „Аква-3“.

Директорът на ПМГ Тодорка Милева заяви, че има готовност за реакция ако санирането започне през учебно време. Най-безболезненият вариант ще е преминаването на две смени. По-малко вероятно е гимназистите да бъдат временно преместени в друго хасковско училище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бивш възпитаник на Селскостопа
бивш възпитаник на Селскостопа
27.08.2013 9:46 9:46

Тази сграда е строена през 1966/67 година за учебна сграда на Селско стопански техникум.Всяка сутрин вместо гимнастика всички ученици носехме тухли.като се сметнат годините и излиза, че тя няма 50 години .За какъв ремонт от 50 години става въпрос?

Back to top button