Регион

Огънят в Свиленградско се разраства, обхвана 1500 дка

ПожарътСакар планина продължава да гори. Нови 1500 дка е обхванала огнената стихия от вчера следобед до тази сутрин.

Пожарът се развива на два фронта – източен към село Студена и северозападен към село Дервишка могила. Горят иглолистна и широколистна гора, земеделски земи и сухи треви.

15 противопожарни автомобили от Хасково, Кърджали, Пловдив и  Стара Загора са на мястото на пожара.

Тази нощ пътят Левка – Студена е бил затворен, за да не позволят на пламъците да прехвърлят пътното платно. Ако това се случи овладяването на огъня става много трудно и реално ще застраши жителите на три села – Студена, Дервишка могила и Планиново.

За да не се стига до критични ситуации е поискана помощ по въздух. Хеликоптер от авиобаза Крумово ще се включи в гасенето на пламъците. На място е доброволното формирование на община Свиленград. Очакват се и военни.

Въпреки, че е близо до границата ни с Турция, пожарът се развива към нашата страна и няма опасност да премине в южната ни съседка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button