Регион

Хеликоптер се включи в гасенето на пламъците в Сакар планина

ПожарътХеликоптер от авиобаза Крумово се включи в гасенето на пожара между селата Студена и Дервишка могила. На място са 150 души – огнеборци, доброволци от формированието в Свиленград, военни и горски служители, съобщават от Областна администрация

Пожарната обстановка остава сложна. Пламъците са обхванали 2000 дка широколистна и иглолистна гора, земеделски земи и сухи треви. Пожарът е върхов.

ПожарътС верижна машина се проправят просеки, за да ограничи пожара. На място работи временен кризисен щаб, който се ръководи от заместник – директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Васил Василев и временно изпълняващия длъжността областен управител на Хасково Кадир Исов.

От 2:30 часа тази нощ е затворен пътя между селата Левка и Студена. Мярката е предприета, за да се осигури спокойствие и безопасност на огнеборците, чиято цел е да не допуснат пожара да прехвърли пътното платно и да създаде реална опасност за живеещите в селата Студена, Дервишка могила и Планиново.

Пожарът се развива в близост до българо – турската граница, но няма опасност да я прехвърли, уточняват от пожарната.

Пожарът Пожарът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button