Хасково

6 селски школа с маломерни паралелки за новата учебна година

Ученици, илюстрация6 селски школа в община Хасково ще са с маломерни паралелки за новата учебна година. Това става ясно от докладна на кмета Георги Иванов за утвърждаване на маломерните и слети паралеки в общината за извънредната сесия на 4 септември.

Училищата, където ще има по-малко ученици в клас са ОУ „Христо Ботев“ – с. Войводово, ОУ „Христо Ботев“ – с. Динево, ОУ „Христо Ботев“- с. Долно Големанци, ОУ „Васил Левски“- с. Книжовник, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- с. Конуш и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- с. Малево.

В школата във Войводово и Долно Големанци маломерни са всички паралелки от 1 до 8 клас. С по-малко деца са класовете от 2 до 8 клас в Динево, 1 и от 5 до 8 клас в Книжовник, 8 клас в Конуш и 5 и 8 клас в Малево.

Съгласно Наредба 7 минималният брой на учениците в паралелките за 1-4 клас са по 16, а 5-12 клас – 18. Допълнителното финансиране на маломерни и слети паралелки се определя на база броя на учениците от информационната система „Админ“ на Министерството на образованието и науката, съгласно единния разходен стандарт за ученик, определен от Министерството на финансите и Наредба 7.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button