Хасково

Хасковските военни се връщат от Германия

Рота ХелброкРотата от военно формирование 52740 Хасково се завръща от Германия тази седмица, съобщиха от поделението. Там хасковските военни участваха в едномесечно международно обучение в Тренировъчния център на силите на САЩ – Хохенфелс.

В обучението се включиха повече от 100 военнослужещи. В Германия те усъвършенстваха уменията си за работа в международна среда, обмяна на опит по изпълнение на задачи, техники и процедури за подобряване на оперативната съвместимост и изграждане на подходящи отбранителни способности за противодействие на съвременните предизвикателства, рискове и заплахи.

Обучението се проведе в изпълнение на Плана за съвместна българо-американска подготовка през 2013 г. То е част от постигнатите договорености със силите на САЩ в Европа във връзка с прилагането на Споразумението между правителствата на България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната.

След завръщането си хасковските военнослужещи ще бъдат пуснати в няколкодневен отпуск.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
болд
болд
28.08.2013 20:39 20:39

Тая армия от ТЪРТЕИ няма ли най после да я закрият,това са паразитите на обществото,които освен да харчат по няколко МИЛИАРДА на година нищо друго не правят.Само са в тежест на държавата.На кого ще помогнат и могат ли да ни защитят от някой ако стане война,то ако ТУРСКАТА армия тръгне пеш ще ги стъпче,нащите толкова парони нямат колкото турците войска

Анонимен
Анонимен
28.08.2013 22:27 22:27

Не те ли е срам да говориш така, всеки си вади хляба по различен начин, дали в магазин, в офис или на улицата. Те не са паразити, защото при всяко бедствие( пожари, наводнения) първо викат армията, а не обикновения гражданин. Гражданите като нас си седят спокойно вкъщи и четат новините и коментират. Всеки сам преценя какво ще работи, за какво става или не, никой няма право да съди другия.

Back to top button