Хасково

Мъж почина при пожар, гората край Райново още гори

Пожар, илюстрация84-годишен любимчанин е починал при пожар в дома си, съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково. Вчера мъжът включил саморъчно направена лампа, чийто кабел е подпалил дюшека на леглото му.

Пожарът много бързо се разрастнал и обхванал цялата стая. Старецът се задушил и починал. Трупът е откаран за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство. Няма данни за умишлен палеж.

От късния следобед вчера продължава да гори широколистната гора между димитровградското село Райново и симеоновградския квартал Йорданово. На място са 6 противопожарни автомобила и 25 доброволци от община Димитровград. Част от тях с резачи ще проправят път на огнеборците до пожара, тъй като достъпът до огъня е много труден. Очакват се всеки момент на място да пристигнат 40 военни от Стара Загора и емтелбе, с което да започне проправянето на просеки, уточняват от Областната противопожарна служба.

Междувременно от Изпълнителната агенция по горите съобщиха, че  по последни данни 2 000 декара горски територии, предимно с иглолистни култури, са обхванати при възобновилия се пожар край Свиленград, който късно снощи бе локализиран. Така общата засегната горска площ при огнената стихия надвишава 4 000 декара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button