Хасково

4 школа почват учебната година с ремонти

ПМГ, архив4 школа в региона ще започнат учебната година с ремонти, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование (РИО).

Както Haskovo.info писа санирането на ПМГ „Боян Петканчин“ закъснява с 5 месеца. От РИО съобщиха, че работата най-после ще започне в понеделник и ще продължи до края на ноември. Учениците няма да бъдат на две смени, а ремонтът ще се извършва следобед, в почивните дни и в крила, където няма часове. Тук санирането се финансира от международен фонд „Козлодуй“ на ЕС с 600 000 лв. По проект в ПМГ предстои да бъдат подменени парната инсталация, старите дървени дограми и осветителните тела. Ремонтът включва още хидро- и топлоизолация на покрива на физкултурния салон.

Вече приключи ремонтът на покрива на Математическата, който започна на 15 юли и бе финансиран с 60 000 лв. от общината.

С ремонт ще започне и учебната година в Професионалната гимназия по механоелектротехника „Стойчо и Кица Марчеви“. Той се очаква да започне до седмица, като парната инсталация ще мине от нафта на газ. От инспектората успокоиха, че това няма да затрудни учебният процес.

В свиленградското помощно училище „Стефан Василев“ пък се очаква поставянето на външна платформа. Тя е поръчана от Италия, като по предварителна информация, нейното монтиране няма да отнеме повече от два дни.

Учебната година в ивайловградското СОУ „Христо Ботев“ пък ще тръгне с ремонт на помощните сгради.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button