Хасково

5-годишните от селата ще пътуват за 35 лв. помощ

ОДЗ "Елхица", архив5-годишните по селата вече ще трябва да пътуват до детска градина или училище с предучилищна група.

Причината е промяна в Закона за семейната помощ за деца, според която от тази година е задължително 5-годишните да посещават предучилищна група. В противен случай семействата ще загубят месечната помощ от 35 лв., предупреди Стефан Манахилов, главен експерт в Регионалната дирекция за социално подпомагане.

Манахилов уточни, че до 31 октомври е срокът, в който родителите трябва да представят бележка, че детето им е записано в предучилищна група. Помощта ще се спира при повече от 3 неизвинени отсъствия на детето.

Втора законова промяна удължава срока за кандидатстване за помощ при раждане от 1 на 3 месеца след термина.

1226 пък са подадените молби за целева помощ за първокласник, издадените заповеди вече са 1110. Срокът за подаването им е 31 септември. През 2012-а подадените молби са били 1678, а издадените заповеди 1670.

До края миналата седмица са раздадени 3661 ваучери за декодери за цифрова телевизия. Подадените молби за помощи за отопление са 6082, при издадени 3679 заповеди и 798 отказа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button