Регион

Почват моста на Бориславци, избраха изпълнител за този на Любимец

Бориславци, архивСтроителството на моста между маджаровските села Бориславци и Малки Воден ще започне от утре. Това съобщи бившият председател и сегашен член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров.

Той уточни, че срокът за изпълнение е 8 месеца, но изрази надежда, че времето може да бъде скъсено с 40%. Влияние обаче ще имат климатичните условия през зимата и най-вече нивото на яз. „Ивайловград“. Според Лазаров има шанс мостът да бъде завършен до Нова година и на местните вече да не им се налага да се предвиждат с лодки. Строителната площадка е открита на 2 август, изпълнител е софийската компания „Трейс“, предвидената сума е около 870 000 лв.

Любимец, архивЛазаров заяви, че вече има и избран изпълнител за ремонта на моста на Любимец, затворен от март, а жителите на Йерусалимово, Оряхово, Васково и Георги Добрево са откъснати от общинския център. Решението трябва да бъде одобрено от АПИ през следващата седмица. Той допълни, че срокът за работата тук е 12 месеца, но според него също може да бъде скъсен.

При отварянето на офертите най-ниската цена даде гражданско дружество „АБ – ОРС инфраструктура“ (в което влизат фирмите „АБ“, „ОРС – инфраструктура“). Двете компании дадоха цена от 1.602 млн. лв.

В същото време тече и ремонта на моста в с. Бисер, който отново се извършва от столичната „Трейс“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
анонимен
анонимен
31.08.2013 11:53 11:53

Трейс е старозагорска компания.

Back to top button