Регион

Изпускат „Кюмюрлука“ до дъно, местят тонове риба

Язовир "Кюмюрлука"Община Харманли започна изпускането на язовир „Кюмюрлука“. Това се прави заради нуждата от спешен ремонт на стената, която изпуска вода.

Както Haskovo.info писа, течът на стената е на около 4-5 метра от най-високата й точка.

От пресушаването на язовира обаче веднага злоупотребиха десетки бракониери и създаде работа на инспекторите от ИАРА-Хасково. „Получих няколко сигнала за бракониерски улов с мрежи. Направихме акция, при която разгонихме нарушителите и съставихме два акта“, съобщи Костадин Костадинов, шеф на ИАРА. Той уточни, че от вчера на язовира има 24 часова охрана.

Костадинов е обезпокоен за състоянието на рибата във водоема. „В „Кюмюрлука“ има толстолоб, като най-големите са по 30 кг., амур, сом, шаран и каракуда. Язовирът е много дълбок, но скоро ще се покаже шахтата на дъното му. Взехме решение да преместим рибата в друг съседен водоем. Това най-вероятно ще е така нареченият „Малък Кюмюрлук“, който е на стотина метра“, обясни шефът на ИАРА. Той сподели, че акцията по пренасянето на тоновете риба ще стане в понеделник. Тя ще се изважда с мрежовия уред гриб и ще се изсипва във вани и големи бидони с кислород. След това с камиони ще се извозва до другия водоем.

Костадинов допълни, че операцията е рискована и част от рибата може да загине. Очакванията са, че шаранът ще се зарови в тинята на „Кюмюрлука“. Шефът на ИАРА обаче посочи, че рибата, която не бъде спасена ще се дари на социални заведения в областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.08.2013 19:13 19:13

Костадинчо,ти зарибявал ли си този язовир че така се разпореждаш като че ли ти е бащиния?Ами стягай си багажа че си отиваш еийй…

Анонимен
Анонимен
31.08.2013 3:53 3:53

a kak ina4e da se napravi remont na jazovira be patak smotan??!!!estestveno ,4e nikoi ne iska da ubiva ribata??!!!ribata shte se spasi i shte bade napraven remont,no po-vagnoto e da se spasi ribata ot maloumnite brakonier4eta,koito sa nahalni kato muhite?!!!!!taka,4e neka da prodalgat da gi gonjat i da gi pukat ot soleni aktove!!!!!!!!

Анонимен
Анонимен
31.08.2013 19:27 19:27

Някой май много го боли гъзеца че този п**ал си отива,ама така е няма нищо вечно,пъс на бракониерите ще им пръдне на к*ра,та и Милчев се силеше,силеше и сега…

Анонимен
Анонимен
01.09.2013 3:45 3:45

gazeca shte vi zaboli vas p**al4eta-brakonieri!!!!!!!!!!!nikoi njama da si otiva,iska vi se,ama ne?!!!!!dupe da vi e jako,svarshi toja proizvol,shte vi se stagni givota maloumnici!!!!!tova ne e kakto beshe pri mil4ev-toi beshe s vas,vsi4ki znajat?!!!!shte vidite za kakvo stava na vapros-to ve4e se zapo4na!!!!!!javno ne vi ottarvat neshtata i teparva shte vidite merkite,koito se vzimat?!!!svarshi taja,gestoki aktove i gonki ima,a i shte ima?!!!!!mnogo hora ve4e rabotjat za nas i ni dokladvat za vsi4ko i navsjakade?!!!shte vidite?!!!

Анонимен
Анонимен
01.09.2013 9:18 9:18

Късно е либе за китка,гледал ли си филма МОМЧЕТО СИ ОТИВА аъ,а чрез доноси не става,иска се работа…

Анонимен
Анонимен
02.09.2013 12:47 12:47

ami rabotata ve4e se vigda,a i strogite merki koito se vzimat shte stanat jasni skoro-mnogo neshta shte se promenjat,svarshi tozi proizvol deto beshe dosega?!!!

Back to top button