Хасково

Правят тактически щаб в Хасково заради кризата в Сирия

БежанциТактически оперативен щаб ще бъде сформиран в Хасково заради кризата в Сирия и миграционния натиск по българската граница.

Това става със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски. Той ще е част от Национален оперативен щаб, като второто му ниво ще бъде и в Елхово.

БежанциНай-сериозната заплаха е свързана с евентуална бежанска вълна към територията на България. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след извънредното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет във връзка със ситуацията в Сирия. Той изтъкна, че като най-голям риск се оценява възможността от възникване на хуманитарна криза при евентуална бежанска вълна. На първо място министърът изтъкна мерките, с които ще се засили  наблюдението на държавната граница. На второ място това са действията по настаняването и осигуряването на условия на бежанците в България. Третата група мерки ще доведат до намиране на механизми за настаняването на бежанци на наша територия и по отношение на осигуряването на всичко необходимо за тяхното пребиваване.

Ръководител на Националния оперативен щаб ще бъде министър Йовчев. Вицепремиерът обяви още, че е приет конкретен план с 11 спешни мерки за ограничаване на миграционния натиск. Сред тях е медицинско осигуряване и здравен контрол на приеманите в страната бежанци. При възможност ще се осигури и оборудване за област Хасково, което ще включва мобилна скрининг лаборатория за установяване на инфекциозни заболявания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
еиеиееиееее
еиеиееиееее
31.08.2013 15:37 15:37

колкото повече бежанци повече пари за крадене ха ха ха

Back to top button